Comisia de sănătate din Camera Deputaților a amânat, marți, din nou, dezbaterea proiectului de lege care interzice fumatul în spațiile publice închise. Șeful Comisiei, Florin Buicu (PSD), i-a lăsat pe reprezentanții ONG-urilor să aștepte trei ore.

Inițiatoarea proiectului, Aurelia Cristea, medici, reprezentanți ai societății civile și ai companiilor de tutun au ajuns la Comisia de sănătate din Camera Deputaților în jurul orei 10.00, însă președintele comisiei, Florin Buicu, participa în acest timp la o ședință comună cu Comisia de învățământ, iar apoi a mers la Senat, relatează Mediafax.

După ce au așteptat aproape două ore, în jurul orei 12:00, inițiatoarea proiectului, împreună cu reprezentanți ai ONG-urilor, au mers către Comisia de învățământ pentru a-i cere explicații lui Florin Buicu. Potrivit Aureliei Cristea, acesta i-ar fi spus că va veni la sedința Comisiei pentru sănătate, lucru care nu s-a mai întâmplat.

Pentru a face așteptarea mai ușoară, președintele Societății de Cardiologie, dr. Gabriel Gabi-Chițu, le-a pus muzică celor din sală. Piesa "În așteptarea ta" s-a auzit în comisia de sănătate din Camera Deputaților mai bine de jumătate de oră.

Abia după trei ore și jumătate, cei prezenți la Comisia de sănătate din Camera Deputaților au fost anunțați că ședința se amână pentru săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut de un membru al comisiei, care a primit un sms de la președintele Florin Buicu.

Legea anti-fumat a primit aviz favorabil de la Comisia de sănătate și trebuia votată în plenul Camerei Deputaților pe 25 noiembrie, dar a fost scoasă de pe ordinea de zi și retrimisă la comisie.

Dezbaterile au fost prelungite după ce Consiliul Concurenței a trimis o scrisoare prin care a atras atenția asupra unui amendament care interzice afișarea țigărilor în locurile obligatorii de trecere.