Legea pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr. 63/2001 privind înființarea Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) se află în consultare publică, pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

Ministrul Cseke Attila a decis elaborarea unui proiect de act normativ privind reforma instituțională a ISC, unitate subordonată MDLPA, prin desființarea structurilor intermediare, regionale ale acestuia și reducerea costurilor aferente.

"Așa cum prevede legea, proiectul de act normativ va rămâne în dezbatere publică pentru următoarele 10 zile, timp în care toți cei care consideră a fi necesare anumite observații le pot face și le pot trimite la minister. Din analizarea activității ISC, se constată o suprapunere evidentă a atribuțiilor la nivel central, regional și județean, de aceea este necesară o reformă instituțională privind eliminarea structurilor regionale. 19 atribuții ale inspectorilor șefi regionali se regăsesc și în atribuțiile inspectorilor șefi județeni, iar 29 de atribuții ale șefilor de serviciu regionali se regăsesc și la nivel județean pentru posturi de conducere. Totodată, registraturile acestor niveluri deservesc același scop. Întreaga structură arată o dublare a sarcinilor și o ineficiență a costurilor", a spus Cseke Attilla, citat într-un comunicat de presă.