După refuzul lui Klaus Iohannis, Lia Olguța Vasilescu a anunțat că vineri dimineața va merge la notar împreună cu Mircea Drăghici pentru a da declarații potrivit cărora niciunul dintre ei nu este incompatibil cu funcția de ministru.

"Am fost în trei guverne și de trei ori am avut decret semnat de președintele Klaus Iohannis. Nu știu de ce plătim atâtea servicii pe care le are domnul președinte în subordine, bănuiesc că ar fi aflat. Eu i-am transmis cartea de identitate. Sunt cetățean român, cu domiciliul în Craiova și, de asemenea, am scos și certificatul de cazier judiciar pe care l-am transmis Guvernului încă de acum o săptămână, nu s-a pus la dosarul transmis președintelui Klaus Iohannis, dar s-a certificat prin semnătura premierului că acesta există, se pare că nu o crede pe doamna prim-ministru că există", a declarat joi seara, la România TV, Lia Olguța Vasilescu.

”Mâine, mă duc la notar, merge și Mircea Drăghici. Președintele Klaus Iohannis face mișto de români". a mai declarat Olguța Vasilescu.

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis joi o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă, în care și-a motivat refuzul cu privire la propunerile de numire a Olguței Vasilescu la Dezvoltare și a lui Mircea Drăghici la Transporturi.

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, i-a comunicat că Executivul va trimite aceleași propuneri, alături de cazierele celor doi, iar, dacă președintele refuză din nou, va fi sesizată Curtea Constituțională.