Senatorul PN Florin Cîțu acuză Coaliția PSD-ALDE că a plătit datoria externă a României din fonduri europene, cu toate că "de dimineață până seară înjură UE".

"Bombă: Datoria externă plătită din fonduri europene și nu din creșterea economică trâmbițata de PSD+ALDE! Iar i-am prins. Liviu Dragnea, guvernele lui, împreună cu toate trompetele PSD ne-au ascuns un fapt deosebit de grav. PSD+ALDE, la unison, înjură UE de doi ani de zile. Tot ce este capital străin sau are legătură cu UE este înfierat cu mândrie proletara. Dar ne-au ascuns ceva. Ne-au ascuns că o parte importantă a datoriei externe a statului român a fost plătită exclusiv din fonduri UE. Bombă, nu!?", scrie Florin Cîțu pe contul său de Facebook.

El afirmă că aceștia au luat banii din fondurile UE pentru a plăti împrumuturile la BEI și BERD

  

"Hoții ăștia au luat bani din fonduri europene și au plătit împrumuturile la BEI și BERD. Nu încercați să înțelegeți pentru că nicio țara membră nu ai mai făcut asta până acum. Să fie clar pentru toată lumea. De dimineață până seară înjură UE în timp ce pe șest se milogesc de oficialii UE să le dea bani gratis să poată să-și plătească datoriile", a mai explicat senatorul PNL.

De asemenea, Cîțu îi cere public ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici să la următoarele întrebări: "este adevărat că ați achitat cele două credite de la BEI și BERD cu bani din fonduri europene?; prin această acțiune ați diminuat fondurile destinate investițiilor în România?; ați informat Parlamentul României despre această <<operatiune>> financiară secretă?".