Ministrul Muncii, Marius Budăi, a provocat două episoade care au alertat PSD.

Întâi, în august 2022, la un hotel din Olimp, el a sunat o deputată noaptea, susțin surse concordante din partid, citate într-un materiale publicat de Libertatea. Soțul acesteia a fost nevoit să coboare la recepție pentru a interveni. Apoi, în ianuarie 2023, la Hotelul Mara din Sinaia, Budăi a provocat un episod asemănător, tot la adresa unor femei. În ambele cazuri, sursele spun că ministrul consumase alcool.

Libertatea a încercat să ia legătura cu ministrul Budăi, dar acesta nu a răspuns întrebărilor ziarului. Miercuri, acesta a evitat să se intersecteze cu jurnaliștii la Parlament. Șefii PSD știu de aceste incidente, dar nu au făcut nimic. Surse din partid spun că Marcel Ciolacu i-a cerut „să înceteze să mai bea”. 

În luna august, după ce a consumat alcool, ministrul Marius Budăi a sunat noaptea o deputată PSD, colegă de partid, care era cazată în același hotel. Momentul a fost relatat de mai multe surse concordante, sub protecția anonimatului.

Ministrul, potrivit surselor din partid, a consumat alcool în prima seară a evenimentului, în noaptea de 29 august spre 30 august, și „se afla în stare de ebrietate” când s-a decis să sune o colegă de partid. 

Deputata PSD nu era singură în camera de hotel, ci împreună cu soțul său, cu care venise la evenimentul de la mare. Văzând „insistența” ministrului, soțul deputatei a reacționat și a avut „o discuție aprinsă cu ministrul Budăi”, la parterul hotelului, potrivit mai multor martori oculari. Ei au refuzat să apară cu nume și prenume, dar au acceptat să devină public ceea ce au văzut.

Materialul integral despre comportamentul ministrului Budăi poate fi consultat aici.