Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a avut un limbaj suburban marți în plenul Camerei Deputaților, în timpul dezbaterilor la proiectul de lege care prevede majorări salariale pentru aleșii locali.

"Am auzit aici pe domnul Seidler care spunea că sunt 5.500 de lei salariile în primării. Eu știu că dumneavoastră sunteți prin eprubete făcuți și locuiți în bule, dar să știți că femeia de serviciu, portarul, șoferul sau funcționarul simpu dintr-o comună de sub 3.000 de locuitori nu câștigă 5.500 de lei. (...) Spunea un înțelept în sală următorul lucru: <Îmi e teamă de demnitarii care nu vor salariu, pentru că nu știu din ce trăiesc, pentru că nu știu ce fac altceva pe lângă atribuțiile de primar, consilier local, viceprimar, președinte de CJ>. (...) Oameni buni, haideți să-i plătim, să avem certitudinea că nu le plâng copiii acasă de foame, să se ocupe de administrațiile lor. (...)", a spus Simonis de la tribuna Camerei Deputaților.

Acesta a fost huiduit imediat după declarație, însă a continuat să vorbească.

Simonis i s-a adresat deputatului USR Cristian Seidler, care a acuzat Coaliția PNL-PSD-UDMR că, prin majorările pe care le votează marți, favorizează din nou o singură categorie de oameni, și anume pe cea a primarilor.

Declarația poate fi ascultată în clipul de mai jos de la minutul 2:12:


Parlamentul a votat majorări salariale pentru aleșii locali. Demnitarii - eliminați de pe listă

Mai mult pe EurActiv »