Președintele PNL București, Ciprian Ciucu, a declarat că nu susține formarea unei coaliții de guvernare cu PSD și că nu se așteaptă ca o astfel de colaborare să fie stabilită de la nivel central și pentru autoritățile locale.

Întrebat, la B1 Tv, dacă va colabora cu președintele PSD Sector 6, Gabriel Mutu, în cazul în care liberalii și social democrații vor alcătui o coaliție de guvernare, Ciprian Ciucu a precizat că nu dorește să strice majoritatea formată în campania electorală, notează Agerpres.

"Eu, în acest moment, nu susțin formarea acestei alianțe (PNL-PSD). Sunt unul dintre cei mai vehemenți membri ai Biroului Politic Național care a spus acest lucru. Deci nu îmi doresc refacerea USL, ca să fie foarte clar. (...) Dacă se reface, la nivel local e una, la nivel guvernamental e alta, pentru că nu o să îmi stric eu majoritățile pe care le-am gândit din campania electorală numai pentru că la nivel guvernamental se schimbă lucrurile. Cel puțin așa văd eu. Adică, nu mă aștept la o decizie a Biroului Național în care spune că ne aliem cu PSD în toată țara, în toate consiliile locale. Nu mă aștept la așa ceva. Și ca și până acum, să se dea libertatea primarilor liberali să își facă alianțele politice cu cine consideră că trebuie să-și facă acele alianțe politice", a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Pe de altă parte, întrebat dacă se vede viitor primar general al Capitalei, Ciprian Ciucu a replicat: "Mă văd viitorul primar al Sectorului 6".