Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa, susține că "DNA și-a deschis punct de lucru la PNL Iași", iar urmașii lui Brătianu din capitala Moldovei au devenit "o rușine națională".

”Liberalii de la Iași pozează în mari apărători ai legii, dar dosarele de corupție care curg de la începutul acestui an scot în evidență o adevărată încrengătură de tip mafiot organizată la nivelul PNL Iași. Cei mai importanți șefi liberali din județ își ocupă timpul cu avocații și procurorii, cu dat declarații și participări la percheziții. Nu este o activitate normală pentru demnitari aleși de cetățeni să aibă grijă de comunitate. Ei nu mai au timp de problemele ieșenilor și sunt ignorați total la nivel central, acolo unde șefii lor de partid decid cum împart fondurile publice. Singurul gest onorabil, în această abundență de dosare de corupție, este demisia din toate funcțiile pentru a lăsa justiția să își facă treaba, iar ieșenii să nu mai fie nevoiți să coboare ochii în pământ de rușine. Nu este prima dată când solicit acest lucru și, dacă aș fi fost ascultat, probabil că Iașul nu ar fi avut de suferit așa cum se întâmplă din nou astăzi", a transmis Maricel Popa printr-un comunicat de presă.

Citește și: DNA, percheziții în biroul primarului Mihai Chirica

Acesta afirmă că "toată lumea vorbește de o caracatiță care a împânzit PNL Iași". 

”Probabil că PSD a fost, este și va fi de vină pentru tot. Este singura lor placă, pe care o pun de fiecare dată când peneliștii sunt vizați de scandaluri de corupție, când Iașul este ocolit de investiții majore, când liderii PNL de la nivel național ocolesc Iașul. Este un mesaj de care ieșenii s-au cam săturat. Este timpul ca liberalii să nu se mai țină cu dinții de scaune și să facă loc unor oameni care pot lucra liniștiți pentru Iași și pentru ieșeni. Trebuie să înțeleagă că nu au fost aleși să apară în poze și filmulețe, ci să dezvolte județul și să aducă investiții pentru toți ieșenii”, a precizat senatorul.