Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Chițoiu, discută, la ora transmiterii știri, în biroul președintelui Camerei Deputaților, întâlnirea având loc în contextul în care vineri CEx PSD va valida lista de miniștri și programul de guvernare.

Comitetul Executiv al PSD s-ar putea reuni și vineri pentru a stabili componența finală a Guvernului Dăncilă, urmând ca luni, 29 ianuarie, să aibă loc audierile miniștrilor în Parlament și votul de învestitură, scrie Mediafax.

Guvernul Dăncilă urmează să aibă aceeași structură ca și Cabinetul Tudose, respectiv premier, trei vicepremieri, dintre care unul fără portofoliu, și 26 de portofolii, doi miniștri fiind delegați. În total, noul Cabinet va avea, ca și cel precedent, 28 de membri.

În viitorul Guvern nu se vor mai regăsi susținătorii fostului premier Mihai Tudose, respectiv Marcel Ciolacu (vicepremier fără portofoliu), Felix Stroe (Transporturi), Marius Nica (ministru delegat pentru fonduri europene).

În schimb ar putea reveni Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, apropiate lui Liviu Dragnea și ”alungate” de Mihai Tudose în urma implicării lor în dosarul Belina.

Potrivit unor surse HotNews.ro, Liviu Dragnea i-ar fi cerut lui Călin Popescu-Tăriceanu să și-l asume pe Tudorel Toader la Ministerul Justiției, în condițiile în care tot mai multe voci din PSD sunt împotriva păstrării acestuia în viitorul guvern. Mai mulți politicieni din cele două partide au declarat pentru HotNews.ro că șansele lui Tudorel Toader de a fi păstrat sunt în acest moment de 50-50.