Social-democrații au decis luni numele de miniștri care vor conduce portofoliile ce revin PSD în viitorul Guvern cu PNL și UDMR.

Lista miniștrilor a fost anunțată luni seara de președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Astfel, Ministerul Finanțelor va fi condus de Adrian Câciu, care nu este membru PSD, la Transporturi va fi Sorin Grindeanu - premierul ”sinistrei” OUG 13, iar la Ministerul Apărării va veni Vasile Dîncu, un sociolog pe care-l recomandă pentru acest post faptul că a făcut armata:

 

”Colegul și prietenul meu Mihai Tudose a avut o opinie în cadrul Consiliului Politic Național. Și este normal să aibă și altă opinie decât majoritatea. În schimb decizia majoritară a fost ca domnul Dîncu să fie desemnat din partea PSD să ocupe portofelul de ministru al Apărării”,

 

a spus Marcel Ciolacu.

Ministerul Economiei va fi condus de Marius Humelnicu, fost secretar de stat la Transporturi și city manager al municipiului Galați. Marcel Ciolacu n-a prea știut să spună ce-l recomandă pe senatorul PSD, fost fotbalist suspectat de blat.

Alexandru Rafila va conduce Ministerul Sănătății, la Muncă revine Marius Budăi, iar la Cultură va fi șef Lucian Romașcanu, demis din funcția de purtător de cuvânt al PSD după ce a înjurat jurnaliști. La noul Minister al Tineretului și Familiei va fi Gabriela Firea.

La Agricultură e propus Adrian Chesnoiu, absolvent al Academiei de Poliție.

Secretar general al guvernului ar putea fi Marian Neașcu, un fost condamnat penal.

Citește și: Lista miniștrilor PNL: Vîlceanu la Fonduri Europene, Predoiu la Justiție și Roman la Digitalizare