Președintele PSD, Liviu Dragnea, a cedat nervos miercuri și s-a comportat destul de agresiv cu jurnaliștii. Dragnea a fost deranjat de unele întrebări, cerând presei să vorbească cu cei de la #rezist și cu Iohannis să-l împuște.

"Despre ce lege e vorba? Așa, dacă voi fi condamnat, cu ce mă ajută pe mine? Dacă mă întrebați, înseamnă că aveți ceva în cap. M-am săturat de toate aceste minciuni. În afară de mine, mai sunt oamenii în țara asta? Pe ei îi întrebați, domnișoară? M-am săturat. Cei care nu sunt în funcții publice pot să fie distruși?", a spus Dragnea.

Legea modificată care l-a enervat pe Dragnea

Senatul a adoptat luni, în calitate de primă cameră sesizată, modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, în sensul că s-a introdus posibilitatea ca infractorii condamnați la o pedeapsă de până în 5 ani, pentru fapte fără violență, să facă închisoare la domiciliu.

La articolul 38 al legii a fost introdus alineatul 12, care spune: Judecătorul de supraveghere a privării de libertate poate dispune executarea detenției la domiciliu fără sistem electronic de supraveghere în cazul în care persoana condamnată: nu are rapoarte de abateri disciplinare, are o pedeapsă care nu depășește 5 ani.

Apoi, Liviu Dragnea a continuat să urle, spunând că i-a ajuns, cerându-le jurnaliștilor să vorbească cu cei de la #rezist și cu Klaus Iohannis să-l împuște.

"Înseamnă că orice lege mă favorizează pe mine. Totuși, sunt și eu om și îmi ajunge. Efectiv îmi ajunge să răspund la aceste prostii și nu o să vă mai răspund la niciuna. Vorbiți cu hashtag, cu Iohannis, să dea un decret să mă împuște. Mâine să discutați atunci despre ce se poate întâmpla în țara asta. Ați ajuns oameni tineri să susțineți securiștii, abuzurile. (...) Toate prostiile o să le tot susțineți dacă mă avantajează sau nu pe mine. Cu ce dracu să mă avantajeze? Că mi-au distrus viața ani de zile, că am fost condamnat fără nicio probă la referendum în era Băsescu și fără nicio probă în al doilea dosar. Asta este marea corupție despre care se vorbește în România. DNA nu se mai ocupă decât de asta și ceilalți", a mai adăugat el.

Întrebat de ce este agresiv cu jurnaliștii, acesta a spus: "Am vorbit mai tare, puiu'. Ca să poți să auzi. Să fii sănătos".

Înainte să dea declarații, Dragnea a fost deranjat de jurnaliștii care îl filmau când intra, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Șova, în sala de ședință a Biroului Permanent, spunându-i unui jurnalist Antena 3 să vină cu el în baie să facă poze.

După ieșirea nervoasă de la declarații, liderul social-democraților l-a luat în birou pe jurnalistul pe care-l invitase anterior în baie.