Liviu Dragnea discută marți dimineața cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, întâlnirea având loc în biroul președintelui Camerei Deputaților din Parlament.

UPDATE3 Întrebat dacă au discutat și despre justiție, Dragnea a replicat: "Nu a fost pe agenda de discuții. Și dacă ar fi deschis acest subiect eu aș fi refuzat să discut".

Liderul Camerei a spus că dezvoltarea componentei economice a parteneriatului strategic a fost principala temă a discuțiilor:

"Am discutat despre dezvoltarea componentei economice a parteneriatului strategic, că eu sunt în continuare nemulțumit de faptul că în cadrul acestui parteneriat strategic cu SUA foarte important pentru România, vital pentru România, este dezvoltată în ultimul an foarte bine componenta militară și de securitate națională, ceea ce este foarte bine pentru noi, dar este foarte puțin dezvoltată componenta economică. Din păcate, în cadrul acestui parteneriat, România n-a câștigat din punct de vedere economic atât cât ar fi putut să câștige. Sunt alte țări care au câștigat mai mult - componenta investițională din partea unor companii americane. Asta a fost principala temă de discuție".

 

UPDATE 2 Camera Deputaților a emis un comunicat de presă în care arată că întâlnirea a avut loc pentru a discuta despre aprofundarea parteneriatului strategic. În comunicat nu se precizează nimic despre discuții legate de Justiția din România.

„Întâlnirea a avut loc pe fondul unei dinamici pozitive a relațiilor bilaterale, în domeniile politico-militar și de securitate, România fiind prima țară membră NATO care a alocat 2% din PIB pentru apărare.

Președintele Camerei Deputaților a subliniat că Parteneriatul Strategic cu SUA reprezintă pilonul politicii externe și de securitate a României. Țara noastră a avut cea mai mare creștere economică din Europa, continuând, în același timp, să fie un generator de securitate și stabilitate, în special în regiunea noastră”.

Amintim că și premierul Viorica Dăncilă a avut o întâlnire cu ambasadorul Hans Klemm, iar în comunicat emis nu s-a făcut referire la dicuțiile despre Justiție. Ulterior, Dăncilă a negat că ar fi discutat cu Klemm despre Justiție, fiind, însă, contrazisă chiar de către ambasadorul SUA.

UPDATE 1 Întrevederea a durat circa o oră.

***

Ambasadorul SUA la București a ajuns marți dimineața în Parlament, acolo unde are o întâlnire cu Liviu Dragnea, scrie Mediafax.

Discuțiile ar putea să atingă și subiecte precum modificările legilor justiției, având în vedere pozițiile publice ale Ambasadei SUA față de acest subiect.

Întâlnirea are loc cu două zile înainte ca ministrul Justiției, Tudorel Toader, să prezinte mult-așteptatul raport privind activitatea managerială la DNA.