Liviu Dragnea a afirmat, duminică, la Antena 3, că motivul decăderii politice a lui Gabriel Oprea a fost generat de faptul că a încercat ”să sară prea multe trepte” conducând un partid mic și astfel a produs temeri.

”Gabriel Oprea s-a apropiat prea mult de soare, de zona 0 a puterii și asta a produs temeri. Există o limită peste care nu poți să treci cu un partid mic pentru că se sparge gogoașa, se dezumflă balonul. Probabil împins de alții, a sărit prea multe trepte și s-a apropiat de proiectorul ăla”, a declarat, liderul PSD, Liviu Dragnea, relatează News.ro.

În ceea ce privește motivele rupturii dintre PSD și UNPR, Dragnea a precizat că, în prima discuție pe care a avut-o cu noul președinte al Uniunii, Valeriu Steriu, acesta i-a solicitat locuri pe listele PSD la alegerile parlamentare în timp ce Dragnea i-a oferit varianta fuziunii, lucru ce l-a împins pe Steriu să prefere negocierile cu PNL și apoi cu PMP.

”Ar fi fost foarte sănătos să facem o fuziune. Asta a fost prima mea ofertă (...) Am avut o relație foarte bună cu parlamentarii UNPR și probabil vom avea o relație și mai bună cu unii dintre ei”, a mai spus Dragnea.