Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara, la România TV, că tot partidul s-a lăsat păcălit de Tudorel Toader, afirmând că acesta a spus clar că nu va adopta OUG pe justiție.

"Ne-am lăsat păcăliți tot partidul. Cred că domnul Toader ne-a păcălit. Nu știu dacă o fi singur sau or fi doi (care ne-au păcălit - n.r.). Ieși în ianuarie și spui <<vreau să adopt Ordonanța aia și aia>>, dar nu poți să ieși la începutul anului să spui că adopți o Ordonanță, ridici scandalul până la cer, stăm sub toate gloanțele și din țară, și din străinătate pe ceva care vii și spui că nu mai poți să adopți că nu se justifică urgența", a declarat Liviu Dragnea într-o emisiune la România TV.

Întrebat când se vor adopta OUG pe justiție, Dragnea a adăugat: "A spus explicit (Tudorel Toader - n.r.) că nu se adoptă".

Totodată, șeful PSD a afirmat că ori propune premierul remanierea lui Toader în CEx, ori colegii vor propune acest lucru.

"În ceea ce îl privește pe domnul Toader, procedura este foarte simplă. În CEx ori doamna prim-ministru propune sau ne anunță că vrea să îl remanieze ori colegi din CEx spun că ar trebui să fie remaniat. Nu e o chestiune complicată. Eu nu o să propun să fie remaniat Tudorel Toader, ca președinte de partid", a spus Liviu Dragnea.

Acesta a mai mai spus că Toader nu este nici al PSD-ului, nici al celor de la ALDE, ci "al poporului român", adăugând că îl respectă foarte mult pe ministru, dar nu atât de mult încât să discute toată emisiunea despre el.