Președintele PSD, Liviu Dragnea, va participa la Congresul Socialiștilor Europeni de la Madrid, potrivit unor surse politice. La întâlnire este chemată și Viorica Dăncilă.

Congresul va avea loc în perioada 22-23 februarie, Liviu Dragnea urmând să plece vineri spre Madrid.

La finalul anului trecut, șeful PSD spunea că a refuzat initația, argumentând că nu poate să se bage în poze cu "cineva care dușmănește România".

"Vreau să dau câteva explicații despre neprezența mea la Congresul PES. Nu poate să mi se ceară, nu poate să mă oblige nimeni, Dane (Nica - n.r.), să merg să mă bag în poze cu cineva care dușmănăște România. Nu o să mă bag în poză niciodată cu oameni care fac rău țării mele. Nu pot. Eu înțeleg că suntem într-o țară politică europeană, care nu vrem neapărat să ne ajute cu ceva, dar măcar să ne asculte, dar nu putem să avem limbaj dublu. Noi mergem acolo să facem poze. (...) România e o țară prea coruptă înțeleg? În România, stimați colegi, despre care corupție vorbim? Despre marele caz de corupție al Olguței Vasilescu, care și-a luat capital de imagine pentru ce a făcut la Craiova ca primar? Un caz mare de corupție. (...) A, de îndemnul meu de a cere românilor să meargă la vot la referendum? Vorbim despre dosarele construite, cu migală, de către procurori de elită pe probe falsficate, ep denunțuri obținute prin șantaj, de înregistrări falsificate. (...)", a spus Liviu Dragnea, în cadrul Consiliului Național din 16 decembrie. 

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a explicat marți că nu știa despre OUG pe legile Justiției, dat fiind faptul că aceasta se afla pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Guvern, dar va discuta subiectul cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, la Congresul PES.