Ministrul Educației, Liviu Pop, susține că el nu știe să existe un conflict deschis între liderul PSD și premierul României. Admite, însă, că ședința CEx de luni va clarifica acest subiect.

Aflat la Târgu Mureș, ministrul Educației a declarat că măsurile bune din programul de guvernare sunt alimentate de anumite conflicte și presupuse conflicte, iar el nu vede vreo dispută între Liviu Dragnea și Mihai Tudose.

„Personal, nu am văzut niciun conflict între Liviu Dragnea și Mihai Tudose, nu sunt membru al CEx, dar, cu siguranță, ziua de astăzi (luni-n.r.) va aduce clarificarea acestui subiect și ne vom concentra mai mult pe programul de guvernare, că, astăzi, orice măsură luăm prin programul de guvernare, o măsură bună, e alimentată de anumite conflicte și presupuse conflicte. Cred că toate deciziile se iau în interiorul CEx, nu în exterior. Pentru că suntem o organizație mare, avem foarte mulți lideri, în interiorul acestui for decizional trebuie să ne exprimăm părerile. Chiar dacă anumite decizii luate la nivelul forului nu ne convin, nu avem voie să le comentăm”, a afirmat Liviu Pop, citat de Agerpres.

Ședința Comitetului Executiv al PSD va începe la ora 16 și va fi una tensionată, în condițiile unui conflict deschis între președintele PSD Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose pe marginea schimbării din funcție a ministrului de Interne, Carmen Dan.

De altfel, numărul doi din PSD, Niculae Bădălău, a declarat că este nevoie de echilibru și de detensionarea situației. El susține că premierul decide în privința schimbării unui ministru și propune CEx.