Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a transmis luni, la Congresul Seniorilor Liberali, că liberalii au asigurat "cele mai sustenabile creșteri de pensii în ultimii ani" și social-democrații nu ai niciun merit în acest sens.

"PNL s-a axat mereu pe a genera creștere economică prin investiții, dar nu a ignorat nici categoriile vulnerabile. Totul este în balans, în echilibru. Să spunem lucrurilor pe nume aici, la Congresul Seniorilor Liberali, iar voi să le spuneți aceste adevăruri tuturor pensionarilor cu care vă întâlniți. PNL a asigurat cele mai sustenabile creșteri de pensii în ultimii ani de când guvernăm și conducem România. Creșterea de pensii și politicile sociale nu sunt apanajul stângii, nu poartă eticheta social-democrației. Este o greșeală politică să abandonăm altora aceste teme care, chipurile, nu ar fi liberale. Sunt temele României și, binînțeles, și ale PNL", a declarat Lucian Bode.

De altfel, liderul PNL, Nicolae Ciucă, șefa interimară a Senatului, Alina Gorghiu, sau deputata Raluca Turcan au avut tot discursuri în care au lăudat măsurile sociale și ajutorul pe care PNL l-a acordat vârstnicilor. Nu au lipsit nici atacurile la adresa PSD.