Deputatul Lucian Bode, care, potrivit unor surse politice, nu va mai fi ministru de Interne la solicitarea președintelui Klaus Iohannis, va primi un post de vicepreședinte în Camera Deputaților.

Acum, postul este ocupat din partea PNL de liberalul Florin Roman, care urmează să demisioneze din funcție pentru a-i ceda locul lui Lucian Bode.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost întrebat miercuri dimineață, după o ședință cu senatorii și deputații, de ce a ales ca oameni precum Lucian Bode sau Bogdan Aurescu să nu mai facă parte din Guvern.

"PNL și-a asumat participarea la guvernare cu miniștri care reprezintă componenta profesională. (...) De la bun început am asumat că putem avea o activitate politică intensă, dar fără rezultate la guvernare obiectivele noastre politice nu pot fi îndeplinite. (...) Acum, la nivelul grupului deputaților s-a luat decizia ca domnul secretar general (Lucian Bode - n.r.) să ocupe funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților. Ca atare, există o exhilibrare între activitatea guvernamentală și cea politică a PNL", a răspuns Nicolae Ciucă.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat pentru RFI că "Lucian Bode a fost un foarte bun ministru de Interne și în mod evident, ministrul Predoiu va continua cu bine activitatea de la MAI".

Stroe a mai spus că Bode "s-a angajat sau cel puțin responsabilitățile dânsului în ceea ce privește pregătirea anului 2024, un an cu un pronunțat și evident caracter electoral, sunt enorme".

"Este o propunere pe care domnul Lucian Bode a asumat-o, cea de a pregăti acest an electoral extrem de important, de a reface structura și organizațiile PNL, dar din punctul nostru de vedere, această formulă care practic înlocuiește vechea formulă, sunt mai puțin de jumătate din miniștrii care au fost în precedentul Guvern, este una la fel de bună", a mai adăugat acesta.