Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a ieșit cu primele declarații după accidentul rutier în care a fost implicat în urmă cu aproape o săptămână.

"Am permis de conducere de 28 de ani și nu mi-a fost reținut niciodată pentru vreo abatere de la normele rutiere. Credeți-mă că am depășit de mult un milion de kilometri la volan. Între Zalău și București sunt 530 de km din care aproximativ 246 kilometri sunt autostradă. Incidentul s-a petrcut în jurul orei 18.00, când mai aveam aproximativ 130 de kilometri până la București, din care 110 kilometri pe Autostrada Pitești-București. Le-am comunicat celor de la SPP că destinația finală este sediul Guvernului, iar ora de sosire pe care o anticipez era ora 20.00. Așadar, nu aveam niciun motiv să ne grăbim", a explicat Lucian Bode, la ceremonia de deschidere a punctului de frontieră dintre România și Ungaria Nagykereki-Borș II.

El a mai spus că în toate deplasările sale a stat pe bancheta din spate, "unde am posibilitatea să citesc, lucrez sau să mă odihnesc" și niciodată nu a fost preocupat cum conduce angajatul SPP "în zecile mii de kilometri parcurși, pentru un motiv foarte simplu: până duminică au condus impecabil".

Lucian Bode a mai adăugat că atunci când a avut loc accidentul era pe drum deja de 4 ore și se odihnea.