Deputatul PNL Ludovic Orban a demisionat marți din grupul parlamentar al formațiunii. Anunțul a fost făcut chiar de el în plenul Camerei Deputaților.

"Am cerut cuvântul pentru a informa plenul că începând de astăzi (marți - n.r.) m-am dezafiliat, m-am retras din grupul parlamentar al PNL și îmi voi continua activitatea ca parlamentar neafiliat. Motivul principal al deciziei mele este legat de ceea ce reprezentăm noi, parlamentarii României, prin forul reprezentativ suprem. Obligația morală pe care o am față de cetățenii români care au avut încredere în mine și în PNL este de a-mi respecta angajamentele pe care le-am luat în campania electorală", a anunțat Ludovic Orban.

El speră ca "despărțirea" să fie temporară. Totuși, el a spus că nu își dă încă demisia din PNL.

Orban a afirmat că ceea ce s-a întâmplat în ultimele 4 luni "depășește orice imaginație", iar atâtea deciziile "inepte" nu a mai văzut într-un timp atât de scurt.

"S-a creat o criză politică artificială și pe care nu a înțeles-o niciun cetățean. A fost făcut praf un partid politic, a fost făcută praf Coaliția și în plină criză pandemică și în prag de criză economică, cetățeanul român a fost lăsat fără Guvern. (...) Nu accept să sufăr o operație de lobotomie, pentru că numai lobotomizat aș putea să stau nepăsător la acest atentat împotriva interesului național", a adăugat fostul șef al PNL.

Ludovic Orban a lansat din nou un atac la adresa lui Klaus Iohannis, pe care l-a numit "chiriașul de la Cotroceni".

"Conducerea ruptă de realitate din cauza unui nor de prafuri trebuie să se ducă acasă. Deputații PNL să renunțe la golf. Eu nu vreau să joc golf. Deputații PNL trebuie să se întoarcă cu fața la cetățean și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni (Klaus Iohannis - n.r.). Țara plutește în derivă pentru că cel care trebuia să stea la cârmă probabil pescuiește acum sau a fugit la schi", a conchis Ludovic Orban.

+++ 

Pe 21 octombrie, Ludovic Orban a declarat, la B1 TV, că săptămâna aceasta va demisiona din grupul parlamentar al PNL și că nu va vota Guvernul Ciucă.

”Eu categoric nu voi vota pentru Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta e picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”, a anunțat fostul președinte liberal.

”Cred că omul politic trebuie să fie fidel cetățeanului care-i încredințează votul. Pentru mine, Iohannis și conducerea nelegitimă, gașca demolatoare au trădat grav interesele cetățenilor. Au pus între paranteze viitorul României și șansa României la dezvoltare cu o coaliție care avea un program de guvernare. Acum, practic, toate înțelegerile sunt aruncate în aer și nu pot să găsesc nicio explicație rațională pentru comportamentul total dăunător intereselor României al președintelui Iohannis. (…) Domnului Ciucă nici nu i s-a uscat cerneala pe adeziunea la PNL. El face parte din categoria oamenilor care ajung în funcții fără să aibă o carieră politică în spate. Iohannis e și el un exemplar în acest sens. Iohannis a intrat în PNL în 2013, în perioada USL, după ce înainte a fost candidatul la funcția de premier în tandem cu Geoană, în turul doi al alegerilor prezidențiale”, a mai declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a demisionat oficial de la șefia Camerei Deputaților

Mai mult pe EurActiv »