Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a anunțat, luni, formarea la Camera Deputaților a unui grup parlamentar al "deputaților independenți de dreapta", menționând că din acesta vor face parte 13 parlamentari, iar lider va fi Violeta Alexandru.

"Informez opinia publică despre formarea grupului parlamentar al deputaților independenți de dreapta. 13 deputați care și-au dat demisia din PNL odată cu decizia conducerii PNL de a readuce PSD la guvernare. Am luat decizia de a constitui un grup parlamentar, în conformitate cu prevederile Regulamentului Camerei Deputaților și în conformitate cu hotărârile Curții Constituționale care au fost date cu privire la această speță. Suntem 13 deputați. Liderul grupului parlamentar va fi Violeta Alexandru, vicelider - deputatul Nicolae Giugea și secretarul grupului - deputatul Claudiu Chira. Numele grupului este Grupul deputaților de dreapta", a afirmat Orban într-o conferință de presă la Parlament, citat de Agerpres.

El a menționat că grupul "își propune să rămână credincios angajamentelor și promisiunilor care au fost luate de conducerea PNL în campania electorală, promisiuni care au fost trădate odată cu constituirea Guvernului PSD-PNL".

"Grupul nostru parlamentar este un grup care va reprezenta în Parlamentul României toți alegătorii de centru-dreapta, de centru, de dreapta, care cred în valorile liberale, creștin-democrate și conservatoare și va fi unicul grup parlamentar care va putea asigura reprezentarea cetățenilor români care se simt reprezentați de curentele de gândire de centru-dreapta. Ne propunem, prin activitatea noastră, să asigurăm o reprezentare corectă, profesionistă a tuturor cetățenilor români care trăiesc din inițiativă economică, din spirit antreprenorial, care muncesc cinstit indiferent că muncesc în sistemul privat sau în sectorul public, a tuturor reprezentanților profesiilor liberale, profesioniștilor, meseriașilor și a tuturor oamenilor care au drepturi, care trebuie să fie asigurate în mod cinstit și fără niciun fel de opreliști birocratice", a adăugat Orban.