Președintele PNL, Ludovic Orban, i-a atacat în termeni duri pe miniștrii care îl susțin pe Florin Cîțu, el afirmând că aceștia "nu sunt șefi”, ci trebuie să servească interesele oamenilor.

"Credeți că Florin Cîțu e mai bun decât mine? Credeți că vreodată Florin Cîțu va face ceea ce am făcut eu pentru PNL: credeți dumneavoastră că Florin Cîțu cunoaște măcar unu la sută din ceea ce știu eu despre Partidul Național Liberal? Ca să nu vă mai spun alte lucruri”, a declarat luni seara, în ședința Comitetului Director Județean al PNL Olt, liderul liberalilor.

”Vreodată am amenințat eu vreun liberal, vreodată m-ați auzit pe mine țipând sau dând ordine sau speriind pe cineva sau condiționând vreun ajutor pe care l-am acordat? Nu cred! Fraților, ce se întâmplă în Partidul Național Liberal de o bună bucată de vreme nu are nicio legătură cu liberalismul și cu democrația! Nu putem să acceptăm ce se întâmplă!”, a spus Orban, adăugând că miniștrii nu le sunt șefi membrilor PNL.

”Ei nu ne sunt șefi, dimpotrivă. Ministru vine de la «ministrum», care înseamnă «a sluji, a munci pentru noi sau pentru oameni». Păi ce le datorăm lor, miniștrilor? Cum să accept ca un ministru să dea afară șapte liberali numai pentru că ei sunt susținătorii președintelui Partidului Național Liberal care l-a propus pe ministrul respectiv: păi ce, el e șeful nostru sau el e omul care a ajuns în funcție datorită nouă? Nu Guvernul conduce partidul, ci partidul trebuie să conducă Guvernul, asta este regula. Izvorul legitimității este munca fiecăruia dintre dumneavoastră”, a subliniat Ludovic Orban, relatează News.ro. 

El le-a mai spus membrilor PNL Olt că partidul se află, în sondajele de opinie, "aproape la fel de jos" ca în anul 2017: "Căderea Partidului Național Liberal se datorează insatisfacției publice față de guvernare, se datorează dezvăluirilor despre Florin Cîțu”.

Iohannis, plângere penală împotriva PNDL

Ludovic Orban a reamintit că președintele Iohannis a formulat plângere penală pe numele lui Liviu Dragnea pe motiv că acesta, folosind bani din PNDL1, "a cumpărat primari" de la PNL înainte de campania pentru alegerile prezidențiale din anul 2014 și "i-a trecut la PSD promițându-le proiecte".
 
"Sigur că ea nu și-a urmat cursul, dar plângerea a fost formulată. Păi putem noi să vorbim astăzi de condiționarea alocării de bani publici către primari în Congres cu condiția de a susține un candidat care este premier în funcție? Păi fraților, așa ceva este penal, să știți! Toate resursele publice se alocă în conformitate cu legea, pe baza unor reglementări și unor proceduri bine stabilite. Și eu am alocat bani din fondul de rezervă, dar am făcut-o pe baza legii”, a susținut Orban.