Biroul permanent al Camerei Deputaților i-a trimis luni o scrisoare premierului Ludovic Orban prin care îl cheamă în Parlament pe data de 9 octombrie să dea explicații cu privire la bugetul de stat pe anul 2021.

UPDATE 

Ludovic Orban a spus că se va duce în Parlament.

"Normal că, dacă Parlamentul mă invită, mă duc", a spus premierul într-o conferință de presă.

+++

"În conformitate cu art. 207 din Regulamentul Camerei Deputaților, îl invităm pe domnul Ludovic Orban, prim-ministrul Guvernului României, în data de 9 noiembrie 2020, ora 16:00, pentru prezentarea stadiului elaborării proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021 și a proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021", se arată în scrisoarea trimisă și semnată de liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

Vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a anunțat joi că social-democrații au decis să-l cheme pe Orban în Parlament.

"Am decis să-l chemăm pe premierul Ludovic în Parlament cu un raport referitor la situația bugetului pe anul viitor. Nu înțelegem de ce nu este urcat în transparență decizională și publică proiectul de buget. Dacă nu este nimic de ascuns, totul este corect față de români, de ce nu este publicat? De ce nu se organizează o conferință de presă la nivel guvernamental pentru ca românii să afle intențiile Guvernului?", la finalul Comitetului Politic Național.

Duminică, Ludovic Orban a spus că bugetul va fi adoptat până pe data de 31 decembrie.

"Pregătim rectificarea bugetară, de asemenea pregătim proiectul de buget pentru anul viitor. Obiectivul nostru este să adoptăm proiectul de buget până în data de 31 decembrie, cel mai probabil după învestirea guvernului, între Crăciun și Anul Nou", a afirmat acesta.