Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că "un moment propice" pentru a depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului ar putea fi după alegerile europarlamentare.

"Obiectivul nostru este să punem punct cât mai repede acestei guvernări care provoacă consecinţe catastrofale pentru România. Vom depune această moţiune de cenzură când vom considera că există auspicii favorabile, şanse de a putea obţine un număr semnificativ de voturi în afara voturilor pe care le deţinem, opoziţia de astăzi, şi care sunt insuficiente pentru a dărâma guvernul. După ce vom câştiga alegerile europarlamentare, PSD va pierde alegerile europarlamentare, poate fi un moment propice", a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai spus că, dacă românii vin la urne pentru europarlamentare, votul lor reprezintă "votul la o moţiune de cenzură împotriva lui Dragnea şi a actualului Guvern".

"Românii dacă vin la vot la alegerile pentru Parlamentul European, votul lor reprezintă votul la o moţiune de cenzură împotriva lui Dragnea şi a actualului Guvern. Pentru că o prezenţă masivă la vot şi un vot dat PNL poate să ducă la dărâmarea guvernului şi, votând PNL, votezi o moţiune de cenzură împotriva lui Dragnea şi PSD", a mai spus acesta.