Deputatul Ludovic Orban spune că luni dimineața va depune plângere la poliție contra celor care l-au agresat miercuri la protestul AUR de la Palatul Parlamentului.

"Nu o fac din ranchiună personală. O fac pentru că violența nu poate fi tolerată în societate. Pentru că nu pot accepta ca, prin nepedepsirea celor care au fost violenți, să fie încurajată proliferarea acestor comportamente antisociale. Orice om ar putea deveni victima unor astfel de agresiuni", a scris Orban într-un mesaj pe Facebook.

Acesta a povestit miercuri în plen că, în timp ce venea la Parlament, a fost lovit, scuipat și înjurat de protestatari, iar jandarmii nu l-au lăsat să intre în clădire. El a declarat de la tribuna oficială că va cere de la Jandarmerie imaginile cu agresiunile și va depune plângere penală.

Jandarmeria Capitalei a venit ulterior cu precizări.

"În rândul manifestanților și-a făcut apariția Orban Ludovic, care a fost agresat verbal și huiduit de ceilalți participanți la adunarea publică. Jandarmeria Capitalei efectuează demersuri pentru a identifica persoanele care au încălcat legislația în vigoare în această situație și pentru a dispune măsuri legale împotriva acestora", a transmis Biroul de presă al Direcției Generale a Jandarmeriei Municipiului București.

Jandarmeria mai spune că i s-a permis accesul lui Ludovic Orban în curtea Palatului Parlamentului și, sub protecția jandarmilor, a fost condus într-o zona de siguranță, fiind adoptată varianta conducerii persoanei în interiorul curții, printr-o altă intrare.

Comunicatul mai arată și că "o persoană din rândul manifestanților a agresat verbal un alt parlamentar, făptuitorul fiind identificat de jandarmi, pentru a fi întocmite demersurile necesare sesizării organelor de urmărire penală. Jandarmeria Capitalei va sprijini aceasta acțiune și prin punerea la dispoziție a imaginilor necesare pentru probarea faptelor".