Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că este "imperios" să înceapă pregătirea Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 3, iar bugetul programului a trebui să fie de cel puțin 40 de miliarde de lei.

"Investițiile în dezvoltarea comunităților locale nu au voie să se oprească! Este imperios ca, încă de pe acum, să înceapă pregătirea PNDL 3 la modul foarte concret, astfel încât de anul viitor să intre efectiv în funcțiune. Noile proiecte de infrastructură au nevoie de un timp rezonabil de pregătire și de suficient timp pentru implementare, astfel încât în comunitățile locale să se resimtă impactul pozitiv în următorii 2-3 ani", a transmis Ludovic Orban printr-o postare pe Facebook.

El a mai adăugat că cel puțin 40 de miliarde de lei, pe o bugetare serioasă cu planificare multianuală, trebuie prevăzuți pentru PNDL 3, iar această sumă trebuie să vizeze dezvoltarea infrastructurilor rutiere, de gaz, de apă și canal.

"Cum am mai precizat, spațiul bugetar se deschide deja, pe măsură ce PNDL 1 și 2 ajung la final. Pentru acest lucru, de la nivelul Guvernului trebuie să înceapă discuțiile aplicate cu toate părțile interesate, pe un calendar clar, pentru a defini criteriile necesare pentru accesarea acestor fonduri de dezvoltare. Este prea puțin important cum se va numi noul program, esențial este ca acesta să nu rămână doar la stadiul de planuri, promisiuni și bune intenții", a mai scris șeful liberalilor.

Ludovic Orban a mai puncat și că, în mod evident, "va trebui să ținem cont și de alocările preferențiale ale guvernărilor PSD și să oferim o compensare justificată acelor comunități locale discriminate pe criterii politice". 

+++

Reamintim că PNDL a fost fost inițiat și susținut de fostul lider PSD, Liviu Dragnea. De-a lungul timpului, presa, formațiunile politice și ONG-urile au atras atenția că banii alocați pentru Program au fost împărțiți în funcție de partidul aflat la putere.