Fostul lider al PNL, Ludovic Orban, îl îndeamnă pe primarul Bucureștiului, Nicușor Dan "să le înghețe țurloaiele guvernanților" dacă Guvernul nu-i dă bani să achite datoriile către ELCEN.

UPDATE

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a intervenit și ea în dispută.

"Primarul Capitalei ar trebui să suspende livrarea energiei termice în toate sediile PSD PNL din București și în toate vilele lor de protocol obținute de la RAAPPS până când M. Ciolacu pricepe că nu te joci cu sănătatea cetățenilor din Capitală", a scris Armand pe pagina ei de Facebook.

+++

"În cazul în care guvernul PSDNL nu înțelege de vorbă bună, ar fi perfect justificată o decizie a primarului general de suspendare a livrării energiei termice către clădirile guvernamentale până când guvernul plătește primăriei capitalei sumele de bani datorate conform prevederilor legale. Mai bine să le înghețe țurloaiele guvernanților decât să sufere de frig bucureștenii", a scris Ludovic Orban pe contul său de Facebook.

Reacția lui Orban vine după ce primarul Nicușor Dan a spus că are nevoie de ajutor de la Guvern pentru a putea plăti 600-650 de milioane de lei care s-au acumulat în ultimii trei ani, reprezentând diferența de tarif între prețul real de furnizare a gigacaloriei și prețul pe care îl stabilește ANRE.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a venit cu o replică la apelul lansat de edil.

"Eu știu că domnul primar general al Capitalei a rezolvat toate problemele. Eu îi urez succes în continuare. Îmi pare rău pentru bucureșteni, a picat o asemenea năpastă pe capul lor, să aibă pe Nicușor Dan primar general al Capitalei", a spus el.