Ludovic Orban își va depune oficial miercuri, la Secretariatul General, demisia de la conducerea Camerei Deputaților.

"Îmi voi pune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților mâine (miercuri - n.r.), la ora 12:00. Voi face o declarație după", a anunțat Ludovic Orban.

Epopeea demisiei lui Orban 

Pe 25 septembrie, imediat după ce a aflat că a pierdut în fața lui Florin Cîțu șefia PNL, Ludovic Orban a anunțat că va demisiona de la conducerea Camerei Deputaților și rupe orice parteneriat cu președintele Klaus Iohannis.

"Demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni, la prima oră, pe masa președintelui-ales, Florin Cîțu și vreau să vă mai spun un lucru: din momentul de față, între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat", a spus Ludovic Orban pe scena de la Romexpo, imediat după ce s-a anunțat rezultatul votului de la Congres.

La câteva zile după, Orban a declarat că și-a depus demisia pe masa liderului PNL, Florin Cîțu, iar dacă în 15 zile acesta nu o depune la Secretariatul General al Camerei, atunci o va face el. Termenul de 15 zile este marți, 12 octombrie.

"Am trimis la partid demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților, o demisie aflată la dispoziția președintelui PNL pentru a fi depusă la momentul când consideră că este necesar. Nu mi-am depus demisia la Cameră astăzi pentru că, dacă aș fi făcut-o, cel mai probabil, în situația politică în care ne găsim, președinte ar fi putut ajunge un PSD-ist. Nu vreau să fac niciun cadou PSD. Demisia mea nu este la dispoziția domnului Cîțu pe o perioadă nelimitată. În cazul în care în cel mult 15 zile nu va fi depusă la Camera Deputaților, o voi depune personal", a spus, pe 27 septembrie, Orban.