Liderul PNL scrie că modificarea făcută de PSD, pe repede înainte, cu scopul de a scoate din joc Presedinția și Parlamentul din procedura de convocare a referendumului a fost respinsă de Curtea Constituțională.

"Ne luptăm în fiecare zi cu PSD. Faptul că acest lucru nu ajunge la cunoștința oamenilor nu ni se datorează. Avem totuși internetul liber."

Cum pe rețelele de socializare Opoziția este acuzată de inacțiune în fața măsurilor în forță ale guvernării, liderul PNL, Ludovic Orban, enumeră câteva dintre acțiunile întreprinse de PNL:

1. Curtea Constituțională a admis sesizarea PNL împotriva propunerii de modificare a Legii referendumului, declarând neconstituțională modificarea făcuta de PSD, pe repede înainte, pentru a scoate din joc Președintele și Parlamentul în procedura de convocare a referendumului.
2. La Camera Deputaților a fost dezbatută moțiunea inițiată de PNL împotriva ministrului transporturilor, care acuză PSD de blocarea tuturor marilor proiecte de infrastructură și de compromiterea perspectivelor de dezvoltare economică a României.

Chiar daca nu a trecut, moțiunea a adunat 104 voturi (cu 40 de voturi peste numărul de deputați PNL).
3. Toti senatorii PNL au votat la vedere cererea de urmarire penala contra ministrului Viorel Ilie. Cererea nu a fost abrobata de Senat pentru ca majoritatea PSD-ALDE a făcut scut în jurul ministrului cercetat penal.
4. PNL a reușit să determine majoritatea parlamentară să voteze împotriva proiectului de reducere de la 20% la 10% a pragului pentru folosirea limbii materne a minorităților în administratie.