Ludovic Orban a făcut declarații dure într-o conferință ținută sîmbătă la prânz spunând că ”orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia”, iar acel ministru nu mai are ce căuta în guvern, scrie HotNews.

Declarațiile șefului liberal vin după o serie de atacuri ale miniștrilor USR-Plus la adresa premierului Cîțu. Ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, l-a numit „zombie politic”, în timp ce vicepremierul Dan Barna a spus că premierul nu mai are sprijinul Alianței USR PLUS, după „decizia unilaterală și imatură politic” de a-l demite pe ministrul sănătății, Vlad Voiculescu.

„Așteptăm să se termine exercițiul acesta de supărare, de orgolii și să fie desemnat un ministru de la USR PLUS care să pună în practică toate obiectivele stabilite prin programul de guvernare”, a spus sâmbătă Ludovic Orban, președintele PNL, potrivit HotNews.

Orban l-a atact direct și pe Vlad Voiculescu despre care spune că nu a îndeplinit mai multe proiecte necesare pentru atragerea fondurilor europene și nu a aprobat proiecte pentru dotarea spitalelor.

„Am alocat 1,3 miliarde pentru dotarea spitalelor, dar Ministerul Sănătății nu a aprobat decât 20 de proiecte în primul rând”, a susținut Orban.