Premierul Ludovic Orban a reiterat că guvernul are la dispoziție două variante prin care să implementeze alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dacă acest lucru nu va fi decis de Parlament: angajarea răspunderii sau OUG.

„Avem ca variante angajarea răspunderii sau ordonanță de urgență”, a spus Ludovic Orban, întrebat despre alegerea primarilor în două tururi, transmite G4Media

Premierul a amintit că o inițiativă legislativă în acest sens, depusă de PNL, se află în Camera Deputaților, forul decizional, și că ea poate fi adoptată dacă partidele care au susținut învestirea guvernului o vor vota.

Ludovic Orban a vorbit și joi seara, într-o emisiunea la Realitatea Plus, despre posibilitatea adoptării unei OUG sau chiar angajarea răspunderii guvernului pe revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

„Partidul Național Liberal susține alegerea primarilor în două tururi, am depus un proiect de lege care este în dezbaterea Camerei Deputaților. (…) Vom încerca să aducem în plenul Camerei Deputaților, să încercăm o mobilizare, astfel încât să trecem proiectul de lege. (…) Asta este o variantă, mai avem la dispoziție două variante, în cazul în care această variantă nu va funcționa, fie varianta angajării răspunderii, fie varianta unei ordonanțe de urgență”, a spus Ludovic Orban.