Fostul lider PNL, Ludovic Orban, a anunțat vineri că a fost absent din spațiul public după Anul Nou pentru că pe 5 ianuarie a fost diagnosticat cu COVID-19.

"Am fost absent din spațiul public după anul nou dintr-un motiv obiectiv. Am avut Covid-19. Am fost diagnosticat pozitiv la testul PCR efectuat în 5 ianuarie. Timp de doi ani, de la debutul pandemiei, am reușit să mă feresc de coronavirus. M-am îmbolnavit deși sunt vaccinat și cu doza a treia, administrată în octombrie 2021 și respect regulile de protecție sanitară. Cel mai probabil, am fost infectat cu omicron", a scris Ludovic Orban într-un mesaj pe Facebook.

El a precizat că nu a avut o formă gravă, iar simptomele (febră, tuse uscată, dureri de cap, dureri musculare, iritația căilor respiratorii) s-au manifestat timp de 2- 3 zile.

"Am putut să văd direct acțiunea instituțiilor implicate. Am fost sunat de DSP București chiar în ziua în care am fost introdus în aplicația Coronaforms pentru efectuarea anchetei epidemiologice și am primit pe mail decizia DSP cu privire la perioada de izolare în ziua următoare. Am fost sunat și de un reprezentant al DSP Prahova, probabil pentru că în ancheta epidemiologică am indicat ca loc posibil de infectare o localitate din județul Prahova, unde mi-am petrecut revelionul. În perioada în care am fost izolat la domiciliu am fost vizitat de poliție de două ori pentru a fi verificat dacă respect decizia de izolare. Nu am fost la spital, dar mi-am monitorizat constant saturația de oxigen cu pulsoxiometrul. De astăzi, mi-am reluat activitatea obișnuită și sunt la fel de dedicat ca și până acum reprezentării în Parlament a cetățenilor români", a scris el.


În finalul mesajului, Orban recomandă cu încredere vaccinarea chiar dacă aceasta nu elimină riscul de îmbolnăvire, dar poate preveni o formă mai gravă a bolii.

De asemenea, Ludovic Orban solicită coaliției de guvernare să renunțe complet la ideea certificatului verde.