Liderul PNL a comentat joi discursul despre Starea Uniunii, susţinut cu o zi înainte de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Declaraţiile arată că preşedintele Executivului de la Bruxelles, dar şi Comisia Europeană în ansambu, au ca obiectiv o UE "mai unită, mai puternică, o Uniune Europeană de state egale în drepturi, de cetăţeni şi de consumatori egali în drepturi, o Uniune care e hotărâtă să creeze un cadru pentru dezvoltare economică", a spus Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Alte elemente extrem de importante remarcate de liderul liberal în discursul lui Juncker: atenuarea şi chiar eliminarea clivajelor de diferite feluri între statele membre, sprijinul pentru aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, menţionarea statului de drept - "absolut necesar în fiecare ţară, ca o garanţie a acordării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor" - precum şi crearea instrumentului de susţine a statelor non-euro pentru a adera la Zona Euro.

Referitor la summitul special care va fi organizat la Sibiu, Orban a spus că "marchează importanţa acordată României" şi Preşedinţiei Consiliului UE din 2019.

Orban i-a atras atenţia, glumind, lui Liviu Dragnea că summitul va fi la Sibiu şi nu la Alexandria.