Președintele a declarat vineri, la Bruxelles, că nu a primit raportul anunțat de Tudorel Toader, dar prestația ministrului nu i-a plăcut, acuzând lipsa de claritate și de temeinicie.

Înaintea reuniunii informale a șefilor de stat și de guvern, Klaus Iohannis a declarat că la Administrația Prezidențială nu a ajuns raportul lui Tudore Toader, iar prestația ministrului de joi seara nu i-a plăcut.

Ce a prezentat a fost "total lipsit de claritate și de temeinicie", a spus Iohannis, adăugând că nu vede motive temeinice pentru a decide revocarea șefei DNA.

"Nu am văzut raportul, nu a văzut nimeni raportul pe care s-a bazat domnul ministru, însă prestația pe care a avut-o aseară, sincer, nu mi-a plăcut. Iar ceea ce a prezentat - încă o dată, nu știu în ce măsură cele prezentate reflectă raportul sau nu. Așadar, ce ne-a prezentat domnul ministru a fost total lipsit de claritate și, la o primă citire pe diagonală, a fost lipsit și de temeinicie. Deci nu au fost motive temeinice pentru a propune revocarea. Spun acest lucru fiindcă legea prevede destul de detaliat ce anume se urmărește când se întocmește un astfel de raport. Mai mult astăzi nu o să vă spun și nici nu aș avea ce să vă spun. Mult-promisul raport nu a apărut pe site-ul ministerului, nu a apărut la Administrația Prezidențială și atunci când vom avea acest raport, probabil vom încerca să îl deslușim și atunci se va putea discuta mai mult", a declarat șeful statului.

Iohannis a atras atenția că legea prevede destul de detaliat ce anume se urmărește când se întocmește un astfel de raport.

El a precizat că "va dura un pic" studierea raportului, după ce va ajunge la Cotroceni.

Totodată, Iohannis și-a reafirmat susținerea pentru Kovesi și pentru DNA.