Secretarul de stat al SUA, John Kerry, a acceptat invitația omologului român, Lazăr Comănescu, de a efectua o vizită în România în cursul anului viitor, potrivit unui comunicat MAE.

John Kerry și Lazăr Comănescu au avut, miercuri, o întrevedere, în marja reuniunii miniștrilor NATO de Externe. Cu acest prilej, șeful diplomației române a reiterat faptul că relația cu SUA rămâne un pilon al politicii externe și de securitate a României.

Totodată, el a subliniat nivelul excelent al cooperării româno-americane în domeniul politico-militar, evidențiind interesul pentru consolidarea prezenței SUA în România.

La rândul său, secretarul de stat a remarcat calitatea de Aliat responsabil și de încredere al României, evocând contribuțiile, alături de SUA, în lupta împotriva terorismului.

De asemenea, Kerry a evidențiat rolul României în regiune, ca factor de stabilitate, inclusiv din prisma dezvoltării economice.

"Evocând rezultatele reuniunii Task Force-ului pentru implementarea Declarației Comune cu privire la Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI între România și SUA, desfășurată recent la București, cei doi oficiali au accentuat importanța dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic româno-american”, se arată în comunicatul MAE.