Ministerul de Externe a anunțat că a fost lansat „Compendiul Președințiilor Grupului de lucru VISA”, care centralizează echipele fiecărei Președinții rotative din Grupul de lucru VISA într-un singur document digital.

De asemenea, prioritățile, rezultatele concrete și liniile de acțiune viitoare se vor regăsi în doimentul digital, relatează Mediafax.

Documentul digital a fost lansat, în cadrul unui seminar care a avut loc vineri, proiect coordonat de Dan Dima, director general al Departamentului Consular în cadrul MAE, anunță ministerul, potrivit aceleiași surse.

La evenimentul de vineri au participat reprezentanți din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, precum și ai Secretariatului General al Consiliului și ai Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.„Compendiul centralizează echipele fiecărei Președinții rotative ale Grupului de lucru VISA într-un singur document digital, precum și prioritățile inițiale, rezultatele concrete pentru fiecare prioritate/proiect în parte și, de asemenea, liniile de acțiune viitoare”, potrivit sursei citate.

Principalele beneficii ale proiectului sunt:

- Asigurarea vizibilității rezultatelor fiecărei Președinții;

- Monitorizarea implementării proiectelor/inițiativelor Președinției în exercițiu;

- Menținerea unui contact permanent între experții statelor membre pe subiecte referitoare la politica de vize a Uniunii Europene;

- Accesarea și actualizarea facilă a documentului.