Ministerul de Externe a anunţat că a fost lansat „Compendiul Preşedinţiilor Grupului de lucru VISA”, care centralizează echipele fiecărei Preşedinţii rotative din Grupul de lucru VISA într-un singur document digital.

De asemenea, priorităţile, rezultatele concrete şi liniile de acţiune viitoare se vor regăsi în doimentul digital, relatează Mediafax.

Documentul digital a fost lansat, în cadrul unui seminar care a avut loc vineri, proiect coordonat de Dan Dima, director general al Departamentului Consular în cadrul MAE, anunţă ministerul, potrivit aceleiași surse.

La evenimentul de vineri au participat reprezentanţi din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, precum şi ai Secretariatului General al Consiliului şi ai Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.„Compendiul centralizează echipele fiecărei Preşedinţii rotative ale Grupului de lucru VISA într-un singur document digital, precum şi priorităţile iniţiale, rezultatele concrete pentru fiecare prioritate/proiect în parte şi, de asemenea, liniile de acţiune viitoare”, potrivit sursei citate.

Principalele beneficii ale proiectului sunt:

- Asigurarea vizibilităţii rezultatelor fiecărei Preşedinţii;

- Monitorizarea implementării proiectelor/iniţiativelor Preşedinţiei în exerciţiu;

- Menţinerea unui contact permanent între experţii statelor membre pe subiecte referitoare la politica de vize a Uniunii Europene;

- Accesarea şi actualizarea facilă a documentului.