Ministerul de Externe a decis să organizeze 378 de secții de vot în străinătate pentru referendumul de sâmbătă și duminică, față de 294 cât au fost la alegerile prezidențiale din 2014, deși nu se anunță o prezență mare la vot.

Cele mai multe secții vor fi în Italia - 58 față de 51 în 2014, Spania - 48 față de 38, R. Moldova - 35 față de 21 și SUA - 32 față de 21.

În Marea Britanie vor fi 19 secții de votare, față de 11 în 2014, iar în Germania - 14, față de 5.

În Austria vor fi 8, în Belgia - 7, iar în Australia - 6.

Ministerul de Externe a luat în considerare toate cererile pe care le-au făcut misiunile diplomatice în ceea ce privește secțiile de votare pentru referendumul de revizuire a Constituției și este pregătit pentru scrutinul ce va avea loc sâmbătă și duminică, a declarat joi Teodor Meleșcanu, potrivit Agerpres.

"Am ținut seama de absolut toate cererile pe care le-au făcut misiunile diplomatice și sperăm să se desfășoare în cele mai bune condiții. (...) Propunerile au fost făcute de ambasade, de oficiile diplomatice, pornind și de la experiențele cu ultimele alegeri, întrucât în anumite zone nu au fost destui alegători și atunci s-a mai redus din acestea", a spus ministrul de Externe.