Purtătorul de cuvânt al MAE ucrainean, Oleg Nikolenko, a anunțat inițierea de sancțiuni împotriva senatoarei Diana Șoșoacă, după ce aceasta a depus un proiect de lege privind anexarea de către România a unor teritorii din Ucraina.

Media: Senatorul Parlamentului României, Diana Șoșoacă, a înaintat un proiect de lege prin care se propune anexarea la România a unei părți a regiunii de sud a Ucrainei.

Cu acest demers, politicianul marginal încearcă să "refacă identitatea culturală a populației românești": "un exemplu clasic din almanahul revanșismului rus".

"Condamnăm ferm încercarea de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România", precizează Nikolenko.

Ministerul de externe al Ucrainei inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Șosoacă, deoarece reprezintă o amenințare la adresa securității naționale.

Senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă a depus un proiect de lege prin care cere "denunțarea Tratatul de buna vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina", ratificat prin Legea nr. 129/1997.

Ea cere ca România să anexeze teritoriile ucrainene aflate cândva în componența României interbelice, dar și Cahul din R. Moldova.