Mai multi baroni au propus în Biroul Permanent Naţional o remaniere extinsă a Guvernului, printre cei vizaţi aflându-se Carmen Dan şi Teodor Meleşcanu, responsabili cu organizarea dezastruoasă a alegerilor din Diaspora.

După ce rezolvă numirea interimarilor de la Justiţie, Fonduri Europene şi Românii de pretutindeni, Viorica Dăncilă ar urma să-şi asume o remaniere extinsă. Pe lista celor remaniaţi ar putea figura ministrul de Interne, Carmen Dan, şi cel de Externe, Teodor Meleşcanu, au precizat surse din partid pentru EurActiv. Premierul ar dori să se descotorosească de oamenii fideli lui Dragnea, pe listă figurând şi consilierul ei Darius Vâlcov, condamnat penal în primă instanţă.

În cadrul BPN s-a discutat ca PSD să rămână la guvernare atât timp cât rămâne şi ALDE. Deocamdată, Călin Popescu Tăriceanu a asigurat-o pe Viorica Dăncilă că formaţiunea sa rămâne în coaliţie, în cadrul unei discuţii avute de cei doi după condamnarea lui Dragnea.

PSD mizează că va putea păstra puterea, în condiţiile în care există neînţelegeri între PNL şi USR-PLUS privind desemnarea unui candidat comun la prezidenţiale. Totodată, social-democraţii apreciază că cele două formaţiuni nu-şi vor asuma guvernarea. 

O altă temă discutată a fost aceea a luării deciziilor, stabilindu-se că acestea se vor lua de acum încolo în CEx, nu "într-un birou”.