Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, și alți patru deputați au vizitat kibuțul Kfar Aza, atacat de teroriștii de Hamas pe 7 octombrie, și în care au fost uciși peste 40 de copii.

Deputatul PNL Florin Roman a povestit pe pagina lui de Facebook faptul că vizita a avut loc  la invitația președintelui interimar al Camerei Deputatilor, Alfred Simonis, și a președintelui Knessetului, Amir Ohana.

Roman a povestit că "ce a fost pentru mine șocant, dincolo de atrocitățile inimaginabile, ce nu pot fi descrise in cuvinte, a fost sa constat cum o comunitate pașnică, plină de viața, este transformată in doar câteva ore intr-un imens cimitir".

ȚLa doar 1 km de Fășia Gaza, kibuțul a fost atacat brutal, terestru, aerian și de teroriști infiltrați ca <sezonieri>. Nu au mai folosit tunelurile , ca altădată, întrucât gardul ce desparte Gaza de Israel, detectează orice săpătură de tunel", a mai scris deputatul.

Potrivit imaginilor postate de liberal pe Facebook, alături de el și de Alfred Simonis au mai fost în Israel deputatul USR Ionuț Moșteanu, deputatul UDMR Csoma Botond și deputatul minorităților naționale evreiești, Silviu Vexler.