Subprefectul de Arad, Damian Vasilică, a solicitat întreruperea concediului medical și reluarea activității, cerere aprobată de ministrul Marcel Vela, anunță purtătorului de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Decizia subprefectului vine după ce joi, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, în urma unei videoconferințe cu prefecții, că în județul Arad se va înființa un post de subprefect, în contextul în care atât prefectul, cât și actualul subprefect sunt în concediu medical.

"Așa cum a anunțat ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, în videoconferința de ieri, toate măsurile care erau în competența structurilor MAI au fost deja luate și suntem pregătiți să tratăm cu toată seriozitatea misiunile de duminică. Referitor la cele discutate în videoconferința de ieri, subprefectul de Arad, domnul Damian Vasilică, a solicitat întreruperea concediului medical și reluarea activității, cerere aprobată de domnul ministru. Din punct de vedere organizatoric, au fost respectate toate termenele prevăzute în programul calendaristic", a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Sursa citată mai menționează că aproximativ 20.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și lucrători de la alte structuri operative vor asigura duminică paza și protecția celor 18.748 de secții de votare din întreaga țară.

Ordinea publică la nivel național va fi asigurată de peste 13.800 de angajați ai ministerului, iar alți 3.600 de specialiști vor fi pregătiți să verifice și să soluționeze cu celeritate sesizările privind posibile incidente electorale.

În acest sens, la nivelul MAI a fost elaborat un Ghid cu principalele dispoziții legale aplicabile procesului electoral, ghid care a fost transmis din timp tuturor structurilor.

În total, duminică, pentru desfășurarea procesului electoral în condiții de maximă siguranță vor fi mobilizați aproximativ 37.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.