Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seara, la România TV, că Guvernul va majora pensiile, dar încă nu se știe cu cât.

"Le vom crește (pensiile - n.r.), dar nu pot spune încă cu cât. este posibil ca anul ăsta să avem o scădere economică. În condițiile astea nu poți să-ți bați joc de oameni să le faci promisiuni.(...) Vom crește pensiile, vom realiza propriile prognoze economice, vom analiza alte prognoze făcute de entitățile. Le vom crește, dar în așa fel încât să le putem plăti. Ca să poți plăti pensiile, trebuie să ai garanția că vei avea resursele financiare. Nu putem ajunge în situația să dăm banii pe cheltuieli care nu ne asigură dezuvoltarea economică. Programul nostru se bazează pe investiții, astea sunt motoarele de creșltere economică", a spus Ludovic Orban.

Premierul a mai declarat că "majorarea cu 40% e foarte greu de făcut chiar dacă am fi fost într-o situație economică favorabilă".

"Suntem într-o criză care a afectat veniturile la bugetul de pensii și la bugetul de stat. Această majorare nu poate fi susținută financiar. Ea generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar, riscând să afecteze capacitatea României de a face față tuturor plăților", a mai explicat prim-ministrul.