USR, PMP, ALDE, UDMR și Pro România au participat luni la consultările de la Palatul Victoria, convocate înainte de votul de învestire pe care Parlamentul trebuie să-l dea Guvernului Cîțu.

"Înclinăm foarte mult să exprimăm acest vot de susținere a Guvernului Cîțu. Este o decizie pe care o vom lua joi cu colegii, dar, la cum arată lucrurile, clar avem nevoie de un Guvern stabil", a declarat președintele USR, Dan Barna.

Și Victor Ponta a declarat că joi trebuie să se termine "joaca între politicieni".

"Cred că joi trebuie să oprim jocul. Gata cu joaca între politicieni. Joi îl oprim că, dacă nu îl votăm pe Cîțu, înseamnă că o luăm iar de la capăt. Se numește un alt Guvern fake pe care nu-l votează liberalii. Sincer, sper ca joi după-amiază să uităm din ce partide facem parte și să avem Guvern", a explicat și liderul Pro România, Victor Ponta.

Pe de altă parte, președintele UDMR a afirmat că formațiunea sa poate să voteze sau nu Guvernul Cîțu, decizia urmând a fi luată joi.

"Vom fi prezenți, asta este clar. Cum vom vota vom decide înainte de ședință. (...) Există posibilitatea să votăm pentru a învesti Guvernul, dar și să respingem învestirea. Trebuie să luăm o decizie", a spus Kelemen Hunor.

Deputatul ALDE Varujan Vosganian speră ca liberalii să voteze și ei Guvernul Cîțu.

"Sper să nu ne pună în situația ridicolă de a vota noi în locul lor Guvernul pe care dânșii îl propun", a declarat acesta.

Liderul PMP, Eugen Tomac, a explicat că toate partidele care au fost la consultări sunt de acord că "țara are nevoie rapid de un Guvern", iar el speră ca acest lucru să se întâmple joi.

De menționat faptul că PSD, invitat la consultări, a refuzat să se prezinte pentru că "are alte priorități".