Președintele Comisiei de Control al SRI a declarat, joi, că Florian Coldea a confirmat prezența lui Liviu Dragnea la un eveniment SRI organizat în Ajunul unui Crăciun, alături de George Maior, Victor Ponta și Sebastian Ghiță.

"A spus că a existat un alt fel de eveniment în Ajunul Crăciunului. La acel eveniment au participat mai multe persoane. A fost întrebat câte, a spus că peste 10 persoane, nu vrea să detalieze numele. A fost rugat doar să confirme unele persoanele despre care știm în spațiul public și a confirmat. A spus că toate acele persoane erau beneficiari sau parteneri ai SRI. A fost un astfel de eveniment, nu s-a tăiat niciun porc. Printre aceste persoane erau domnul Ghiță, domnul Dragnea, domnul Maior, domnul Coldea, parteneri externi și domnul Ponta, dar nu mai știu dacă l-am întrebat, dar există afirmația domnului Maior despre acest eveniment", a declarat Claudiu Manda, după audierea lui Florian Coldea, potrivit Mediafax.

Președintele Comisiei de Control al SRI a precizat că Florian Coldea nu a vrut să precizeze dacă la evenimentul respectiv a participat și Laura Codruța Kovesi: "Când am făcut enumerarea, l-am întrebat pe domnul Coldea. Nu a răspuns la această întrebare, cum a confirmat domnul Maior numele domnei Kovesi și doamnei Stanciu. Cred că domnul Maior a confirmat la momentul respectiv despre prezența doamnei Kovesi și doamnei Livia Stanciu. La momentul când l-am întrebat pe Florian Coldea, când am enumerat acele nume, le-a confirmat, dar la Kovesi nu a vrut să răspundă".