Liderul Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, a declarat marți că România trebuie să trimită oameni competenți în Parlamentul European.

"Trebuie să confirm că mă simt acasă aici, la București, la sediul PNL, iar să fiu în România se simte foarte bine. București va fi în următoarele două zile capitala politică a Europei. PPE este acum cea mai mare forță din Parlamentul European, avem peste jumătate din membrii Consiliului, deci liderii Europei sunt membri ai PPE și avem cel mai mare număr de aleși locali din Europa. La București vom da o idee cetățenilor despre ce ne așteaptă și ce vom oferi europenilor și vom nominaliza candidatul nostru pentru președinția Comisiei Europene și acela va fi Ursula von der Leyen”, a spus Manfred Weber într-o conferință de presă comună cu șeful liberalilor, Nicolae Ciucă.

Weber a enumerat principalele motive pentru care PPE a ales România pentru a organiza Congresul: formațiunea are doi lideri importanți aici - Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă-, PPE este un partid de centru-dreapta și al țărilor din Europa de Est, iar țara noastră este vecină cu Ucraina, aflată în război.

Acesta l-a lăudat pe Nicolae Ciucă pentru creșterea economică în perioada când era premier.

Manfred Weber a subliniat că pentru alegerile europarlamentare, "PNL are o listă impresionantă de candidați" și a atras atenția că "România trebuie să pună oameni competenți în Parlamentul European".