O publicație bulgară, preluată de Digi 24 și Rador scrie că Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European pentru președinția Comisiei Europene, a declarat că Bulgaria va intra în Spațiul Schengen la începutul anului 2019.

Bulgaria va face parte din Schengen cu frontierele aeriene la începutul anului viitor, a declarat liderul europarlamentarilor din PPE și principalul candidat pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, la o întâlnire cu liderul Grupului Parlamentar al GERB și vicepreședinte al acestui partid, Țvetan Țvetanov, transmite publicația bulgară 24 Chasa, preluată de Rador, scrie G4Media.

Weber și Țvetanov au dezbătut, la Bruxelles, așteptata aderare a Bulgariei la Schengen cu frontierele aeriene, începând de anul viitor, situația politică în Europa și așteptatele provocări din campania pentru zona euro, în anul 2019.

Weber și-a exprimat susținerea pentru aderarea Bulgariei la Schengen pe calea aerului, într-un interviu pentru ziarul 24 Chasa, la Helsinki, la câteva minute după ce a câștigat nominalizarea pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, la Congresul PPE din data de 8 noiembrie, în capitala Finlandei.

Decizia privind aderarea la Schengen aparține Consiliului JAI.

Bulgaria și Croația ar trebui să adere la Schengen, a declarat Manfred Weber pe 12 septembrie, într-un gest amical față de cele două guverne din familia sa politică, scrie EurActiv.com. 

Din motive politice, el a omis România, care e pregătită să adere la Schengen, potrivit Comisiei Europene.