Fostul ministru a Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a confirmat că a acceptat propunerea liberalilor de a prelua portofoliul Ministerului Cerecetării, Inovării și Digitalizării.

Boloș admite că a purtat destule discuții cu liberalii înainte de a-și asuma acest portofoliu, din pricina componentei tehnice care vizează „partea de digitalizare”, relatează actualdecluj.ro.

„Am acceptat această propunere  după multe discuții și sub rezerva acestei componente tehnice care ține de digitalizare. Eu vreau ca toate proiectele de digitalizare să fie duse la bun sfârșit, ca atare va fi nevoie și de expertiza secretarului de stat pentru acest domeniu”, a spus Boloș.

Acesta a mai spus, potrivit sursei citate, că nu are nicio emoție în privința gestionării eficiente a banilor care vor veni în cadrul acestui Minister, pentru că deține o vastă experiență în domeniu.

„Doar pentru deciziile de natură tehnică pe partea de digitalizare mi-am dorit să am certitudinea că voi avea sprijn și expertiza necesară din acest domeniu că să putem implementa toate proiectele începute”, a completat acesta.

Boloș adăugat că în cazul în care nu va avea rezultatele pe care și le-a propus, se va retrage: „Pentru mine este o onaore dar și o imensă responsabilitate, iar dacă nu am rezultate, mă retrag”.

Potrivit șefului PNL, Florin Cîțu, o decizie finală privind propunerea pentru Ministerul Digitalizării s-ar putea lua joi în ședința Biroului Politic Național.