Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seară, la Antena 3, că a fost o greșeală candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale, iar PSD trebuia să fie "mult mai curajos”.

„Au fost decizii greșite luate de PSD după pierderea alegerilor europarlamentare. Ar fi fost alți pași de făcut. (...) De fiecare dată când președintele partidului a fost și premier, și aici mă refer la Adrian Năstase, a fost o logică, guvernarea a funcționat foarte bine. Totuși Guvernul Năstase fără doar și poate a fost unul dintre guvernele bune ale României. În acel moment partidul nu vedea altă candidatură decât Adrian Năstase. (...) În zilele noastre, după europarlamentarele pierdute de PSD, eu am fost unul dintre susținătorii ca doamna Viorica Dăncilă să devină și președinta partidului, în aceeași logică. (...). Decizia ca dânsa să fie și candidat a fost una greșită! Ar fi trebuit ca PSD să fie mult mai curajos", a spus Marcel Ciolacu.

El a mai spus că "PSD nu a reușit să treacă peste orgoliul de a avea candidat, cu toate că am intrat în alegeri într-o situație nu tocmai confortabilă”.