Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, într-o conferință de presă, că a fost emis un ordin de evacuare a Institutului Clinic "Fundeni".

Marcel Ciolacu a făcut declarația după ce a fost întrebat dacă managerul de la Spitalul „Foișor” ar fi putut face ceva ca să fie evitate imaginile cu pacienții evacuați vineri seară.

"Dumneavoastră ce ați fi făcut în locul managerului de la spital dacă vi s-ar fi spus ca în două ore să evacuați spitalul? Știți că în Spitalul „Foișor” se face transplant osos. Am pierdut transplantul pulmonar, pierdem și transplantul osos, am înțeles că e emis ordin să evacueze și „Fundeni”, deci pierdem și transplantul de ficat și de rinichi! Nu vi se pare că e ceva dubios la mijloc? Că spitalele cu excelență sunt atacate de Vlad Voiculescu? Este munca a mii de doctori de s-a ajuns la aceste transplanturi în România", a spus Ciolacu.

Întrebat la Parlament dacă are informații despre o posibilă evacuare a Institutului "Fundeni", ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că trebuie întrebați comandantul acțiunii și Ministerul Sănătății, dar el va asigura liniștea și ordinea publică acolo.

+++

Șeful PSD a mai anunțat că în Biroul Politic Național al partidului s-a decis depunereaunei noi moțiuni simple împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu

"Ținând cont de gravitatea situației, cerem Biroului Permanent al Camerei Deputaților ca în această săptămână să fie dat votul pe această moțiune simplă. Ministrul Vlad Voiculescu este responsabil de tot ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă acum cu gestionarea pandemiei. Nu se fac teste, a întrerupt testarea și în școli, mortalitatea din România a ajuns pe locul 10 mondial pe perioada pandemiei. Poate domnul Cîțu, prim-ministrul României, dorește să ajungem pe primul loc – doar asta ar justifica menținerea în continuare a domnului ministru Vlad Voiculescu", a mai adăugat Ciolacu.